Site menu:

Onze werking

 

 

Vormingsavonden

Elke drie maanden organiseert de Werkgroep Traditie Vzw vormingsavonden rond thema's die bij haar zienswijze aansluiten.
Deze vormingsavonden kunnen voordrachten of lezingen zijn, maar evengoed panelgesprekken of filmfora of een bezoek aan een tentoonstelling.

De vaste vormingsavonden gaan meestal door op een vrijdagavond in Antwerpen.
De toegang is gratis voor leden en bedraagt 3 euro voor niet-leden.
Wenst u op de hoogte te blijven van deze vormingsavonden schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief.

 

Redactie

Sedert 2009 geeft Werkgroep Traditie Vzw op regelmatige basis een elektronische nieuwsbrief uit met een breed scala aan onderwerpen die steeds gerelateerd zijn aan de nieuwheidense levensbeschouwing. Dit kunnen artikels zijn met een volkskundige, historische, mythologische filosofische of esoterische inslag zijn. Telkens opnieuw wordt op zoek gegaan naar een gezonde mix van luchtige en leerzame bijdragen.
Zo nu en dan publiceert de redactie van de Werkgroep Traditie Vzw een brochure, een cursus of een boek

Naast onze vaste redacteurs zijn we steeds bereid om het publiceren van "jong" talent in overweging te nemen. U heeft een interessante tekst of een artikel geschreven over een onderwerp dat bij ons past? Neem dan zeker contact op met onze redactie!

 

Zangkoor De Lorelei

Binnen de schoot van de Werkgroep Traditie werd begin 2001 een heidens geïnspireerd zangkoor opgericht:
De Lorelei.
Dit koor heeft in de eerste plaats tot doel om het oude Nederlandstalige liedjespatrimonium levendig te houden. Zang, dans en muziek vertolken immers het kloppende hart van een gemeenschap. De mannen en vrouwen van de Lorelei – de Loreluytjes – zorgen voor de muzikale omlijsting van vormingsavonden en jaarfeesten maar occasioneel wordt er ook buiten de Traditiekring opgetreden. Tot het repertorium behoren zowel de ‘klassiekers’ en de Middelnederlandse liederen, als eigen heidense composities. Sommige liederen worden bovendien met traditionele volksdansen begeleid.

Mocht je graag zingen en interesse hebben in het koor stuur dan snel een e-post

 

Wandelgroep Wodans Heir

Natuur, cultuur, avontuur, poëzie en muziek ... . Voeg deze ingrediënten samen, goed schudden en ziedaar Wodan's Heir; Traditie's eigen heidense wandelgroep. je hebt immers wandelen en wandelen. Twee keer per jaar trekken de gezinnen van Traditie erop uit, de wijde natuur in. Gewapend met de picknickmand, partituren en verrekijker wordt een stukje van de Lage Landen verkend. Flarden poëzie, lokale volksverhalen en een vleugje geschiedenis vormen de slagroom op de wandeltaart. Een ganse dag vol belevenissen voor jong en oud in open natuur. Verleidelijk niet? Wil je je eens laten onderdompelen in ons erfgoed neem dan snel contact met ons op of schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

 

Jaarfeesten en rituelen

Hoewel de meeste vieringen in intieme familiekring plaatsvinden, organiseert de Werkgroep Traditie V.z.w jaarlijks drie grote feesten:
Joel (rond 21 december), Ostara (rond 21 maart) en een variabel feest (Meifeest, Midzomer, Oogstfeest, Reuzenfeest, ...). Hiernaast houden de meeste leden begin november een dodenminne waarop de overledenen herdacht worden.
De jaarfeesten zijn in de eerste plaats bestemd voor leden, meer ook niet-leden kunnen zonder probleem deelnemen en meevieren.

We berichten over deze feesten ten gepaste tijde in onze nieuwsbrief

 

De Innerlijke Kring

De Innerlijke Kring is een besloten studiegenootschap van mensen die reeds een grondige kennis van Asatru hebben verworven, maar zich innerlijke dieper willen ontwikkelen. In de kring wordt het Noordse erfgoed op traditioneel esoterische wijze bestudeerd, doorgegeven en wordt aan de verdere uitbouw van de Noorse Traditie gewerkt.

De Innerlijke Kring buigt zich ook over heidens ethische vraagstukken.
Vanuit een heidense traditionele zienswijze tracht ze hedendaagse antwoorden te geven op hedendaagse levensvragen.

Ieder die met levensbeschouwlijke vragen worstelt kan zich tot De Innerlijke Kring wenden met zijn vraag.
Deze zal dan trachten om binnen de kortste tijd een antwoord te formuleren.